petak, 15. lipnja 2012.

W. Shakespeare: San Ivanjske noći ili O. Wilde: Važno je zvati se Ernest? Pa ... Važno je sanjati


William Shakespeare je napisao 'San Ivanjske noći', Oscar Wilde komediju 'Važno je zvati se Ernest', a mi smo odigrali predstavu 'VAŽNO JE SANJATi' !

Slika 1 - Kao san / Tezej i Hipolita, dvorske dame i mačevaoci   

Slika 1 - Kao san / Ples šumskih vila / Koreografija Josipa Tvrdeić

Slika 19- Mi smo prevarene   / Jack,Gwendolyn,Algernon,Cecily
Slika 5 - Kakve li zabune / Algernon, Cecily, Gwendolyn, Jack 

 Iza naslova naše predstave kriju se dva slavna djela još slavnijih pisaca; Shakespearov 'San Ivanjske noći' (Midsummer Night's Dream) i komedija Oscara Wildea 'Važno je zvati se Ernest' (The Importance of Being Earnest). 

Mi smo naravno scenarij trebali dramaturški prilagodili uzrastu i karakteristikama ansambla. Oba su djela inspirirala mnoge filmske i kazališne redatelje, ali i nas. Naime, još 2010.članovi ansambla su predložili da odigramo  predstavu u kojoj je simpatija i ljubav glavna tema.  

De eN Di je te iste sezone počastio svoje glumce i plesače sjajnom predstavom 'Važno je zvati se Ernest' (režija Tomislav Pavković ) koja je i danas na repertoireu naše nacionalne kazališne kuće – HNK u Zagrebu. Bili smo oduševljeni ovom predstavom i  odmah predložili da je i mi pokušamo odigrati. Kako se radi o kazališnoj družini pretežito teen – uzrasta to je bila potpuno očekivano. Ionako im je ljubav stalno na pameti! No, nastao je problem kad su neki predložili 'San Ivanjske noći'. Razgovor koju ćemo predstavu igrati nastavio se i dalje, a onda smo jednostavno odlučili igrati oba naslova. 



Tako smo 14.  lipnja 2012. premijerno izveli predstavu VAŽNO JE SANJATI !

Predstavu smo odigrali i bilo je lijepo. Kostime i rekvizite smo pospremili do jeseni.  Sada je pred nama dugo toplo ljeto i praznici.

Uživajte i vidimo se u rujnu!!!

Do tada, bok!!!

 


Broj komentara: 6:

  1. Bili smo jučer u kazalištu. Meni se jaaaako svidjela predstava, a prvi dio je prečaroban!
    Narode, to je bilo super!!!
    Ivana i frendice

    OdgovoriIzbriši
  2. MENI SE NAJVIŠE SVIDIO PUK. SUPER JE !

    OdgovoriIzbriši
  3. Mi se doista zahvaljujemo i jako nam je drago da vam se predstava svidjela.ukoliko ste zainteresirani dođite na audiciju u jesen, jer već se piše novi scenarij za novu zabavnu predstavu. A naravno sa interesom čekamo nove plesače i glumce.
    Zabavite se ovog vrućeg ljeta i dođite nam na audiciju!
    Pozdrav iz De eN Di- a.

    OdgovoriIzbriši
  4. Plesačice su vam super!zgodne!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  5. Meni su dobre sve slike, a naročito ona prva i treća-ples šumskih vila, zbilja izgleda pre,pre,prečarobno.Sigurno je bila jako dobra predstava.A kako se dođe do ulaznica za predstavu?
    Pita Ivančica

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na vašim lijepim komentarima.Za svaku predstavu možete se javiti na naše web adrese,telefonom, mailom koje možete naći i na ovom blogu.
      Pozdravljamo uz želju da nam se javitena audiciju u rujnu,naravno ukoliko imate interesa za ''daske koje život znače''!
      De eN Di vam želi lijepe ljetne praznike!

      Izbriši

Svi ste dobrodošli!