utorak, 22. ožujka 2011.

Hrvatska u malom- HUM!

De eN Di je prava mala tvornica kreativnosti, a to potvrđuje i projekt koji je u nastajanju već skoro dvadeset godina! 

Posjet Organizacijskog odbora HUM-a i De eN Di klinaca u Klagenfurtu gdje se nalazi Minimundus


'Hrvatska u malom', tj. 'Park HUM' osmišljen je kao zabavno- edukativni park sastavljen od maketa hrvatskih gradova, nacionalnih parkova, planina, otoka, more, građevina, dvoraca... svih najpoznatijih mjesta u Hrvatskoj!

Unutar Parka izgradila bi se i pozornica koja bi bila stalni sadržaj u parku HUM za prezentaciju stvaralaštva djece, mladih, gostiju Grada ( nastupi zborova, raznih ansambala, plesnih i kazališnih grupa, glazbenika, pjevača, folklornih grupa, performansi, prezentacije i dr.). 
Kreativne radionice, tradicionalna hrana, butici i galerije... Park Hum obuhvaća cjelokupan kreativni sadržaj!

Članovi IO bili su u radnom posjetu Upravi  parka  Munimundus u  Klagenfurtu.Odbor je primio upravitelj  parka Minimundus,dr. Josef Kleindienst te tehnički direktor Gerhard Prazsky.

Također je u cilju popularizacije ideje o izgradnji Parka HUM ovaj  park posjetilo u organizaciji DND Črnomerec,  oko 120 zagrebačke djece, koja su bila oduševljena ovim izletom i idejom da tako sličan park imamo i u Zagrebu, zatim odraslih, a događaj su popratili novinari HRT,OTV-a, Vjesnika-a, Večernjeg lista,Jet Set-a.

Evo nekoliko fotografija kako je bilo na predstavljanju projekta još 1992., a više informacija pogledajte na našem novom blogu

http://hrvatskaumalom-hum-zg.blogspot.com/


  Autorica projekta HUM, Josipa Tvrdeić i autor prostorne izvedbe 
Ljubomir Miščević, d.i.a.

 U Minimundusu je 1992. postavljena maketa zagrebačke crkve Sv.Marka.
Na slici su članovi IO projekta HUM zajedno s dr. Josefom Kleindienstom, direktorom Minimundusa.


 Minimundus, Klagenfurt

Broj komentara: 5:

  1. Kako je ovo dobro.

    OdgovoriIzbriši
  2. Moja sestra je bila s vama na jednom putovanju ili izletu,sad više točno ne znam, ali znam da ste Vi došli slijedeći dan za njima jer ste morali baš kad su putovali ići na sastanak povodom toga negdje jako službeno.Sjećam se da ste to djeci rekli svi su jako zapljeskali i nastalo je veliko hura !!! za park HUM!!! ,veselje cika i vika i oduševljenje u autobusu a pridružili smo se i mi vani!
    super i potdrav od Petre

    OdgovoriIzbriši
  3. Da, tada su službeni papiri vezano za PROJEKT predani na pravu adresu.A djeca su bila ODUŠEVLJENA, I ŽIVO ZAINTERESIRANA.Veselju i oduševljenju i veselji nije bilo kraja
    Hvala i pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  4. kako je ovo super i simpa
    hura za taj Park
    jasna i frendice

    OdgovoriIzbriši
  5. Naša ekipa je fotografirala zgrade u gradu i onda smo ih crtali jer to volimo raditi. A ovaj park bi bio zakon.Samo neka se požure oni koji daju te dozvole
    Iva i ekipa

    OdgovoriIzbriši

Svi ste dobrodošli!